20 december 2015

Julstämning och 1-års kalas

Just nu är det 9,5 grader varmt ute och regnet piskar mot fönsterrutorna. Här inne har vi ljusstakarna i fönstren och julgranen är klädd, tomtarna kröp fram igår ur sin sommarförvaring och vi gör så gott vi kan för att hitta lite julstämning i ösregnet. Det utlovades en vit jul för några veckor sedan, men de löftena blir nog knappast besannade.
Vi har nuförtiden också en ett-åring i huset, fest för nära och kära hade vi igår. I fredags beslöt hon sig för att sluta krypa och numera bara gå eller springa. Lilla älsklingen vår. Jag hittade ingen klänning i affärerna som kunde duga till ett-års-fotograferingen så det blev att sy en själv. Planerna var stora från början med broderier och annat, men tiden räckte inte alls till och det som det blev till sist.



Klänningen är sydd efter mönster från Ottobre, fast jag har ändrat en hel del, den ursprungliga modellen hade dragkedja, inga spetsar, ingen hund och ingen underkjol. Den är sydd i linne som jag hittade i "lagret", där jag också hittade tyg till hunden, spetsarna och knapparna. 

Till sist också ett ugglekort som gjordes i all hast till en liten kille...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar